Noże gastronomiczne

noże kuchenne haccp

Planujesz założyć własną restauracje lub pizzerie? Nadszedł moment wymiany wyposażenia kuchni gastronomicznej w Twoim lokalu? Pamiętaj, że podstawą w każdej kuchni są profesjonalne noże gastronomiczne. To one umożliwiają łatwą i bezpieczną pracę, a także znacząco wpływają na szybkość przygotowywania posiłków. Źle wyważone i nieostre noże powodują, że praca jest mozolna i zbyt długa. Każda dodatkowa minuta zniechęca klientów do ponownego skorzystania z usług Twojej gastronomii. Weź pod uwagę, że za wysokojakościowe produkty trzeba zapłacić więcej. Być może wydaje Ci się, że wystarczą noże, które sam użytkujesz w swojej domowej kuchni. Nic bardziej mylnego – przygotowywanie posiłków na dużą skale wymaga profesjonalnych urządzeń i akcesoriów. Noże kuchenne dzielą się na wiele rodzajów m.in. noże do surowych ryb, noże do surowego mięsa, noże do mięsa po obróbce termicznej (smażonego, pieczonego, gotowanego), noże do drobiu, noże do nabiału, noże do warzyw, noże do owoców oraz wiele innych. W Twojej kuchni nie może również zabraknąć kilku dobrych noży uniwersalnych. Zwróć uwagę na materiał ostrza. Jeśli ostrze wykonane jest ze stali węglowej to zdecydowanie szybciej go naostrzysz. Ostrze ze stali nierdzewnej ostrzy się wolniej, ale charakteryzuje się dużą wytrzymałością i prawdopodobniej posłuży Ci znacznie dłużej. Najwyższej klasy produktami są noże HACCP. Ostrze wykonywane jest ze stali chromomolibdenowej, dzięki czemu nóż jest niezwykle trwały i ostry. Jest idealny dla wszystkich wymagających kucharzy. System HACCP czyli Hazard Analysis and Critical Control Points to skomplikowany i wieloetapowy proces wytwarzania. Noże przechodzą przez wiele weryfikacji i testów, dzięki czemu produkt będzie nie tylko ergonomiczny i niezawodny, ale również całkowicie bezpieczny dla obrabianej żywności.

Reklama: TwojeNoże.pl